సూర్యుడికి అత్యంత దగ్గరగా ఉన్న గ్రహం ఏది? General science bits..


1. Speed unit?

A) m/s

B) m²

C) kg

D) s

Answer: A) m/s

2. Largest mammal?

A) Elephant

B) Blue whale

C) Whale shark

D) Rhino

Answer: B) Blue whale

3. Acid in stomach?

A) HCl

B) H₂SO₄

C) HNO₃

D) NaCl

Answer: A) HCl

4. Metal liquid at room temperature?

A) Iron

B) Mercury

C) Copper

D) Gold

Answer: B) Mercury

5. SI unit of pressure?

A) Pascal

B) Joule

C) Watt

D) Newton

Answer: A) Pascal

6. Green pigment?

A) Chlorophyll

B) Hemoglobin

C) Melanin

D) Carotene

Answer: A) Chlorophyll

7. Study of plants?

A) Botany

B) Zoology

C) Anatomy

D) Physiology

Answer: A) Botany

8. Study of animals?

A) Botany

B) Zoology

C) Geology

D) Astronomy

Answer: B) Zoology

9. Unit of power?

A) Joule

B) Watt

C) Volt

D) Newton

Answer: B) Watt

10. Closest planet to Sun?

A) Mercury

B) Venus

C) Earth

D) Mars

Answer: A) Mercury

Top

Below Post Ad