కిరణజన్య సంయోగక్రియలో ఉపయోగించే వాయువు ఏది?


1. SI unit of work?

A) Watt

B) Joule

C) Newton

D) Pascal

Answer: B) Joule

2. Largest planet?

A) Earth

B) Mars

C) Jupiter

D) Saturn

Answer: C) Jupiter

3. Blood is purified by?

A) Heart

B) Kidney

C) Liver

D) Lungs

Answer: B) Kidney

4. Gas used in photosynthesis?

A) O₂

B) CO₂

C) N₂

D) H₂

Answer: B) CO₂

5. Unit of current?

A) Volt

B) Ampere

C) Ohm

D) Watt

Answer: B) Ampere

6. Vitamin for eyes?

A) A

B) B

C) C

D) D

Answer: A) A

7. Fastest animal?

A) Tiger

B) Cheetah

C) Lion

D) Deer

Answer: B) Cheetah

8. Boiling point of water?

A) 90°C

B) 100°C

C) 80°C

D) 120°C

Answer: B) 100°C

9. Red planet?

A) Venus

B) Mars

C) Mercury

D) Jupiter

Answer: B) Mars

10. Force unit?

A) Joule

B) Newton

C) Watt

D) Pascal

Answer: B) Newton

Top

Below Post Ad